Heinäkuun kuvaaja 2018

Uusvanhana jäsenenä esittäydyn!

Nimeni on Sirpa Nygren, firmani on Espoossa Studio Valonkuva. Ensimmäinen kuvauskeikkani oli jo filmiaikaan, jolloin nuori neito kädet vapisten veti henkeä ja asteli rohkeasti mustavalkofilkkaa raksuttamaan hääkuvaajana. Päätin, että tästä alkaa matkani ammattilaiseksi. Muutamia keikkoja ehdin filkka-aikaan tehdä.

Tahdonvoima ammattikuvaajaksi on lähtenyt aikaisin. Kalevan Matti siihen Tiina Puputin kanssa pisti potkua ja oman yritykseni perustin ensimmäisen kerran opiskeluiden alkaessa VVI:n viimeisessä katulapsiryhmässä 11v sitten. KIPin suorittamisen jälkeen tahto oli kova työskennellä, perustutkintoon jääminen tuossa vaiheessa ei hiljentänyt vauhtia.

Jatkoin töitä yrityksessäni, kunnes Aila Teräväinen pyysi minua Studio Tapiolle Espooseen muotokuvaajaksi v.2011. Sielun synergiaa jatkui vuosia, kun vastasin siellä muotokuvauksesta. Aila muutamia vuosia sitten poistui luotamme ja Studio Tapio suljettiin viime vuodenvaihteessa. Palasin yrittäjäksi ja perustin oman valokuvaamoni Studio Valonkuvan.

Urani aikana olen kuvannut yrityksille ja yksityisille, koulukuvauksesta urheiluun, studiolla ja miljöössä, häitä, tapahtumia, promo- ja lehtikuvauksia. Aikoinaan häärin Helsingin kameraseuran studiovastaavana, tuomaroin valokuvauskilpailuja, olin Helsingin kaupungilla kuvaajana ja mm. rakensin lapsille studion ja pidin valokuvausleirikoulun. Kohtaamisiin ammattini myötä on tullut kuuluisuuksia kirjailijoista, näyttelijöistä ja jopa Dalai Lamasta lähtien, mutta rakkaimmat kohteet löytyvät aina lapsista ja koirista.

Valo(n)kuvaaminen: enemmänkin elämäntapa kuin ammatinvalinta. Minulle ammattini on energiaa, kohtaamisia, jakamista, heittäytymistä. Asiakkaani elävät kanssani hetkiä, joista hyvällä onnella teen heille myös kuvia. Jokaisella kuvattavalla on tarina kerrottavanaan.

https://www.studiovalonkuva.fi/