Joulukuun kuvaaja 2017

Olen Antti Hallakorpi, 54-vuotias valokuvaaja. n.30 vuotta mainoskuvausta takana Helsingissä ja asun tällä hetkellä Orivedellä.
Alalle tulin muutaman mutkan kautta, vaikka isänikin on valokuvaaja. Ana Pullisen opissa Ateljee Avrillissa kasvoin assistentin kautta valokuvaajaksi.
Alku oli siinä mielessä myös erikoinen, että kuvauskokemusta oli hyvin vähän ennen studiokuvausta.
Studiokuvaus innoitti vaikeudellaan niin valojen suhteen kuin myös tekniikan, koska aloitin heti kuvaamisen pääosin Sinarin palkkikameralla.
Valaisu ja valojen käyttäminen on aina kiinnostanut. Viimeisten heijastusten hakeminen on välillä
todella hankalaa, mutta palkitsevaa. Valaisu on monesti ongelmien ratkomista ja valmista vastausta ei ole, kuvausta aloitettaessa.

Tuotekuvauksilla oli hyvä aloittaa, tutkia valon käyttäytymistä jne. tuotekuvauksia on myös aina hieno tehdä, koska voi valaista tarkasti ja mikään ei siirry tai ”kuole”.
Tuli kokeiltua myös muotikuvausta aikoinaan, mutta oma luonne ei sopinut yhteen ihmisten kanssa, joita sillä puolella toimii.
Pisimmän uran olen tehnyt ruoka ja juomakuvausten parissa. On onni ollut saada tehdä yhteistyötä
lähes kaikkien suomen isojen ja pienempienkin ruokatalojen, juomatalojen ja mainostoimistojen kanssa. Hampurilaiset, fine dining, drinkit ja myös Hotellien ja ravintoloiden kuvaus on aina kiinnostavaa ja haastavaa.

Muutamana viime vuotena omien kuvien tekeminen on innostanut taas eteenpäin ja sitä kautta myös innostus kuvaukseen kasvanut uudelleen uusiin mittoihin. Kaikilla tulee varmaan urallaan aikoja, kun ei niitä jaksaisi tehdä kaiken kiireen keskellä ja myös perhekin vie aikaa. Jälkikäteen on helppo sanoa kaikille, että älkää unohtako sitä, se pitää luovuutta ja innokkuutta yllä.

Tänä vuonna tuli Suomen voitto Sonyn kisassa klassisella still life kuvalla ja oli hienoa päästä London Hilton Park Lane hotelliin vastaanottamaan pokaali. Kolme IPA:n kunniamainintaa ja nyt sitten vielä QEP
Kunniamainintoja ja finaaliin pääsyjä on myös tullut Vuoden huipuissa ja London International Adwertising Awardseissa.
Näyttelyitä olen pitänyt ravintola Teatterissa ja ravintola Wellamossa. Yhteisnäyttely Lontoossa
Association of Photographers Galleryssä.

Mainoskuvassahan ei saa tehdä mitä haluaa vaan olen aina sanonut, että työtäni on ymmärtää ja toteuttaa asiakkaan mielikuva oman näkemykseni ja ammattitaitoni kautta.

Nyt lähden Las Palmakseen kuvaileen kuukaudeksi, kaikille hyvät Joulut ja uudet vuodet.

Terkuin
Antti