Lokakuun kuvaaja 2018

Olen Mika Levälampi, ammattivalokuvaaja Helsingistä. Minulla on pitkä ura takana ravintola-alalta ennen täysipäiväiseksi valokuvaajaksi ryhtymistä. Minulla on Hotelli- ja Ravintola-alan esimieskoulutus, ja valokuvauksessa Kuvallisen ilmaisun perustutkinto sekä Valokuvaajan ammattitutkinto.

Kesäkuussa 2018 sain QEP-arvonimen FEPin myöntämänä.

Kuvaan puhtaasti yritysasiakkaille sekä tuote- / mainos- ja henkilökuvaa, töiden painottuen tuotekuvauksen puolelle. Ravintola-alan taustastani johtuen kuvaan hyvin paljon HoReCa (Hotelli- ja ravintola-ala) puolella, sekä ruokaa että juomaa. Vahvuutenani voidaan pitää alkoholituotteiden kuvaamista, monesti valmistan itse kaikki kuvissani esiintyvät juomat, sekä suunnittelen niiden reseptit.

Erilaisten kiiltävien esineiden, kuten esim. alkoholipullojen kuvaaminen on minulle miltei intohimo, taiteen laji, jossa oppii joka kerta uusia asioita, kuten sitä miten valo käyttäytyy tuotteen pinnassa.

Tuotekuvauksessa kuvankäsittelyllä on monesti poikkeuksellisen iso merkitys lopputulokseen, ja teen hyvin paljon töitä esim. Photoshopissa. Mitä pidempään tätä tekee sen paremmaksi pyrin saamaan kuvan jo suoraan kamerassa, monesti koen aitoa onnistumisen riemua töissä kun olen onnistunut saamaan jonkin monimutkaisen esineen kiillot kohdalleen, yhdellä laukaisulla, suoraan kamerassa.

Pimeässä studiossa yksin puurtaminen, mitä tuotekuvaus monesti on, sopii minulle hyvin.

Ammatillisesti haluan kehittää ammattitaitoani edelleen ja minulla on selkeä visio mille tasolle haluan omassa genressäni päästä. Valokuvaus on ammattina mielestäni sekä haastava että palkitseva yhtä aikaa.

Minut löytää sosiaalisesta mediasta @levalampiphotography nimellä, ja viralliset kotisivuni löytää osoitteesta www.levalampi.fi.

Oikein mukavaa alkanutta syksyä kaikille!