Marraskuun kuvaaja 2017

Olen Henriikka Seppälä, 38-vuotias, porvoolainen valokuvaaja ja yrittäjä. Olen toiminut 17 vuotta media-alalla (olen verkkoviestinnän medianomi), kotisivuja ja markkinointimateriaaleja yrityksille suunnitellen. Näkemys käytettävyyteen, sommittelu ja layoutsilmä ovat kehittäneet vahvan pohjan valokuvaukseen, jota olenkin  harrastanut läpi elämän, ensin varpaita ja sitten perhettä (2 alakouluikäistä lasta, mies ja kissa) ja tuttaville kuvaillen. Kotisivuasiakkaiden alettua kysellä myös kuvan perään, minulle avautui mahdollisuus toteuttaa haave valokuvaajaksi opiskelusta. En ollut tiennyt yrittäjän oppisopimuskoulutusmahdollisuudesta aiemmin, tästä mahdollisuudesta pitäisi pitää enemmän meteliä!

Opiskelun myötä Visuaaliviestinnän Instituutti, VVI Oy:llä, olen ihan hullaantunut avautuneesta valon ja varjon maailmasta ja mitä upea kuva vaatii. Opiskelin saman tien VVI:llä perustutkinnosta jatkaen ammattivalokuvaajaksi ja ilokseni työllistyin alalle, toimien tänä päivänä valokuvaamassa yrityksille henkilöstökuvaa Tailorframe Oy:ssa ja omalle yritykselleni tapahtuma- ja tuotekuvausta keskittyen yritysasiakkaisiin.
Suuremmista valokuvausprojekteista mainittakoon Finnairin ja Finavian kanssa yhteistyössä tehty opintoprojekti Blue Wings of Time, opintoryhmän kanssa tehty valokuvanäyttely, joka oli Helsinki-Vantaan lentoasemalla terminaali 2:n aulassa vuoden ajan. Siinä toimin kuvausten lisäksi viestinnässä, sekä projektin johdossa. Minulle ominaista onkin toimia kaikki kaikki mahdolliset langat käsissä, organisointia pienessä kiireessä, jolloin olen tehokkain ja työssä onnellisimmillani. Omia kuvausprojekteja teen työn rinnalla, jos aikaa jää, mutta niissäkin haluan toteuttaa ehdottomasti isommassa ryhmässä tekemisen. Toiveenani olisi tehdä yrityskuvan luontevana jatkumona juuri tuon projektin tyyppistä muoti- ja mainoskuvaa, haaveena joskus päästä osaksi isompaa mainosproduktiota tai video-/elokuvatuotantoa.

Hauska juttu on varsinkin valokuvauksen suhteen huomata että kun toiveet sanoo jossakin ääneen, niillä on taipumus toteutua!
Nyt koen olevani minulle juuri täydellisessä työporukassa ja saan toteuttaa itseäni ihan maailman tappiin asti, mitä kuviinkin tulee ja oppia joka päivä jotain uutta.

Kohti valaisevia päiviä, hyvää joulunodotusta kaikille

Henriikka,

Webteca Yrityskuvaa.fi

www.yrityskuvaa.fi

www.webteca.fi

www.facebook.com/Webteca

https://www.instagram.com/hemuninstgrm/