Marraskuun kuvaaja 2018

Moi!
Minä olen Jenni-Maria Könönen, valokuvaaja Suomen Lahest.
Olen ihmisten hyvinvointiin erikoistunut valokuvaaja ja vähän omituinen kokonaisuus. Olen yrittäjä, kehittäjä, sosiaalialan ammattilainen, valokuvaaja ja ihanan pojan äiti.  Olen kuvaajana välittävä ja panostan asiakkaisiini kaikkeni. Minulla on kunnianhimoa olla hyvä ja paras. Olen päämäärätietoinen punapää, jolla on kova halu oppia lisää ja kehittää omia polkujani.
Kuvaajana olen koulutukseni, työkokemukseni ja kiinnostuksieni kohteiden takia trauma- ja hyvinvointisuuntautunut. Olen valokuvaajan lisäksi sosionomi (AMK), traumoihin erikoistunut ohjaaja ja kiinnostunut valokuvan terapauttisuudesta. Olen käynyt Voimauttavan valokuvan opintoja ja valokuvaterapian koulutuksia. Haluan ehkäistä huonoja kokemuksia ja muuttaa vanhoja käsityksiä. Se mitä tiedän mielenterveydestä tukee vahvasti muotokuvauksen tekemisessä ja ihmisen eheytymisessä.
Minut löytää omilta nettisivuiltani www.jennimaria.com, instasta @jennimariacom ja facesta ValokuvastudioJenniMaria.
Kuukauden kuvaajana esittelen teille juuri saavuttamani VEAT:n (Valokuvaavan erikoisammattitutkinto) lopputyöni, jossa valokuvaa käytettiin monella eri tavalla terapiaryhmässä ja ryhmäprosessi päättyi valokuvanäyttelyyn. Näyttelyn valokuvat ja tarinat ovat syntyneet tarpeesta ja halusta tulla nähdyksi tavalla, jonka on itse määrittänyt. Sillä omat, itse luodut kuvat luovat mahdollisuuden katsoa itseä ja tulla nähdyksi uudella tavalla. Valokuvaus ja valokuvan sisällön rakentaminen omien toiveiden ja mielikuvien kautta lisää ymmärrystä ja antaa mahdollisuuksia löytää uusia merkityksiä itsestä ja maailmasta, jossa elää. Valokuvan henkilökohtaisuus ja tarinallisuus ovat polkuja, jotka johtavat sen terapeuttisiin mahdollisuuksiin – polkuja menneisyyden muistoihin, nykyhetkeen ja tulevaisuuden tiedostettuihin ja tiedostamattomiin toiveisiin.
Sanoista kuvaksi – teokset ovat syntyneet Päijät-Hämeen Mielenterveystyön tuki MIETE ry:n valokuvaterapeuttiseen ryhmään osallistuneiden toiveista ja vastauksista kysymykseen:
”Miten minä haluan tulla nähdyksi?”. Teokset ovat nähtävillä Lahdessa Kauppakeskus Triossa 23.11.2018 saakka. Käykää kurkkaamassa kuvia ja minua voi tulla nykimään hihasta studiolla.
Terkuin Jenni-Maria