SAV – Suomen Ammattivalokuvaajat ry

Ammattikuvaajat käytössäsi!

Suomen Ammattivalokuvaajat ry (entinen Suomen Valokuvaajain Liitto ry) on maamme suurin ja vanhin ammattivalokuvaajien edunvalvontajärjestö, se on perustettu vuonna 1919. Sen jäsenet ovat monitaitoisia valo- ja videokuvaajia sekä kuvankäsittelyn ammattilaisia. Jäsenistömme joukosta löytyy osaavia tekijöitä niin yksityisten kuluttajien kuin yritystenkin tarpeisiin;  jäseniemme tarjoamiin palveluihin kuuluvat mm.  mainos- ja tuotekuvaus, lehtikuvaus, muotokuvauksen eri muodot sekä tapahtumakuvaus ja vaikkapa koptereilla kuvatut videot. SAVin jäsenistöön kuuluu myös valokuvakouluttajia sekä valokuvauksen ohessa alan tietokirjoja kirjoittaneita henkilöitä.

Suomen Ammattivalokuvaajat ry:n tärkein tehtävä on jäsentensä ammatillisten toimintaedellytysten parantaminen, johon tähdätään monitasoisella koulutuksella valokuvauksen ja kuvankäsittelyn saroilla. Jäseniä tuetaan myös mm. antamalla neuvontaa tekijänoikeuteen, kuluttajansuojaan ja yrittäjyyteen liittyvissä asioissa. Ammattivalokuvauksen arvostusta pyritään lisäämään sisäisellä ja ulkoisella tiedottamisella, näyttely- ja kilpailutoiminnalla sekä yhteistyöllä viranomaisten ja alan koti- sekä ulkomaisten yhteisöjen kanssa.

Yhdistys on järjestänyt jo yli kolmenkymmenen vuoden ajan Vuoden Muotokuvaaja-kilpailua. Kilpailussa palkituista kuvista koostetaan vuosittain näyttely, lisäksi järjestetään myös muita näyttelyitä. Korkeimpana alan tunnustuksena Suomen Ammattivalokuvaajat ry myöntää Mestari –arvonimiä, joita voi hakea useilta eri valokuvauksen osa-alueilta. Mestari-arvonimeä on jaettu 1970-luvun lopulta lähtien.

SAV on ainoa suomalainen ammattivalokuvaajajärjestö, joka kuuluu euroopanlaajuiseen ammattikuvaajajärjestö Federation of European Professional Photographersiin. FEP edustaa Euroopassa noin 50 000 ammattivalokuvaajaa. SAV:n jäsenet voivat myös hakea FEP:n myöntämiä arvonimiä niin valokuvauksen kuin videokuvauksen alueelta. Valokuvauksessa kolmiportainen järjestelmä on EP/QEP/MQEP (European Photographer/Qualified European Photographer/Master Qualified Photographer). Videokuvauksessa järjestelmä on sama, EV/QEV/MQEV.

FEP:n ohella SAV on myös kotimaisen alan kattojärjestön eli Finnfoto – Suomen Valokuvajärjestöt ry:n jäsen. Suomen Ammattivalokuvaajat ry toimii myös yhteistyössä alan maahantuojien sekä muiden tärkeiden yritysten, kuten ammattivalokuvaajia kouluttavan oppilaitoksen Visuaaliviestinnän Instituutti VVI Oy:n kanssa.

Suomen Ammattivalokuvaajat ry:n jäsenet kehittävät omaa osaamistaan aktiivisesti myös kilpailemalla. Viime vuosina kansainvälisistä ammativalokuvaajien kilpailuista onkin tullut jäsenillemme ennennäkemätöntä menestysputkea; esimerkiksi FEP European Professional Photographer of the Year – kilpailusta palkintoja on tullut laajalla rintamalla. Lisäksi maajoukkueiden välillä  järjestettävässä World Photographic Cup – kilpailussa jäsenistöömme kuuluvat kuvaajat ovat saavuttaneet mitalisijoja jo viitenä peräkkäisenä vuonna. Erityisen menestyksekkäitä kilpailusarjoja suomalaisille ovat olleet mainos- ja kuvituskuvat.

Etsitkö valokuvaajaa omalta paikkakunnalta tai vaikkapa jonkin valokuvauksen osa-alueen erikoisosaajaa?
Huomioi Kuvaajahaku-koneemme, johon erilaisia hakukriteereitä syöttämällä löytyy Sinulle sopiva valokuvaaja!

Ajankohtaista